zondag 22 juli 2012

Drie sterkte sprinters in Burcht!

De nationale feestdag inspireerde drie Duffelse sprinters tot sterke prestaties.
Na een zomer vol blessureleed kon Pieterjan Peetermans voor het eerst in de startblokken kruipen voor een 100m. Hij liet meteen merken dat hij terug is door de provinciale kampioen te verslaan in een nieuw PR van 11.56. De 200m kon hij afleggen in 23.32, dit zou ook een nieuw PR zijn, maar de wind blies iets te veel in het voordeel. Indien deze lijn wordt doorgetrokken, kan het alsnog een mooi seizoen worden voor Pieterjan.
Ine Hugaerts kwam tussen twee vakanties door ook aan de start in Burcht. Ze liep de 100m in 12.79, een nieuwe seizoensbeste en slechts 1 honderdste boven haar record. Op de 200m liet ze zonder concurrentie een sterke 25.59 optekenen. Dit zou een nieuw clubrecord zijn, helaas blies ook hier de wind iets te veel in de rug. Het belooft alleszins ook voor Ine nog een mooi seizoenseinde te worden.
Ten slotte was ook Jolien Leemans aanwezig. Zij kent een wisselvallig seizoen, maar ze liet in Burcht zien dat ze het sprinten niet verleerd is. Ze liep 2 nieuwe records, de 100m in 12.53 en de 200m in 25.72. Jolien had het geluk aan haar zijde want beide tijden zijn geldig. Dit zijn meteen ook 2 nieuwe clubrecords bij de junioren en een evenaring van het clubrecord 200m AC.

Conclusie van de dag: de sprintgroep is klaar voor een boeiend najaar en de strijd om het clubrecord 200m (waar ook Laura zich nog in kan mengen) belooft een leuk toemaatje te worden.